
Lad underviseren være kunstner – kunst og undervisning gennem tilegnelse og fremkaldelse (Ringedal 2025).
Vi lever i en tid, hvor markedsstyrede tankemønstre har opfyldt os i en sådan grad, at vi har glemt, at vi er mennesker endnu før, at vi er arbejdskraft. Vi har glemt, hvor meget vi er i stand til at skabe sammen, hvis vi bruger vores fantasi. Kunsten og undervisningen er så fuld af livskraft, at den vil gro frem over alt, hvis vi giver den lov. Hvordan kan vi skabe de bedste forudsætninger for undervisning og kunst overalt i vores samfund? Køb den her:

Art Unscripted – Reclaiming the Verbal, the Embodied, and the Aural. (Ringedal May 2025).
In recent decades, a shift toward textualization and rigid conceptual frameworks has displaced art’s visceral, embodied, and aural dimensions. By reclaiming the verbal, the embodied, and the aural as primary forces of artistic creation, this book challenges the dominance of the written and the fixed, advocating for a more dynamic, sensuous, and immediate engagement with art and its experience.

Truth and Experience – Between Phenomenology and Hermeneutics (Cambridge Scholars 2015).
The spirit of this book is explorative. It meets the contemporary challenge posed by experience and truth with a critical openness that allows for the full complexity of these concepts to be investigated.The distinction between experience and truth has become subject to finitude; how then can these words and concepts be defined?
Køb den her:

At spille på øret – Erfarelse og auralitet i jazzperformance (Roskilde Universitet 2016).
Hvordan oplever akustiske, håndspillende jazzmusikere deres liv i musikken? Hvad vil jazzperformance sige, og hvilke slags oplevelser kommer til verden i det levende samspil mellem jazzmusikere, publikum, spillesteder og byrum? Bogen opstiller en erfarelsesteori i jazzperformance som en form for udvidet, ophøjet daglidags oplevelse, der nok kan sidestilles med vestens kunstbegreb, men som er væsensforskellig fra det.
Køb den her:

Musisk ledelse – vejen til et levende arbejdsliv (Klim 2013).
De globale udfordringer med finanskrise og klimaforandringer har ændret forudsætningerne for vores arbejdsliv. Vi kan ikke længere nøjes med at være ledere og medarbejdere i traditionel forstand – vi må alle være medspillere med lyst til at lade os bevæge, med en stærk vilje til at opnå resultater og en erkendelse af, at ledelse er noget, vi skaber sammen. Det levende samspil mellem ledere og medarbejdere er drivkraften i den vellykkede ledelse.

Følelser i ledelse (Klim 2011).
Følelser i ledelse henvender sig til lederen eller mellemlederen og kommer med bud på, hvordan man kan bruge følelserne på arbejde og derved øge energien og engagementet. Derudover kommer bogen med kritiske perspektiver, der belyser, hvad der sker, når følelserne på arbejde tager overhånd, eller når medarbejdere og ledere kommer i klemme i kravet om at det personlige engagement.
Køb den her: